Mijn favorieten

Oudewater

Oudewater - wonen in een historische binnenstad

De oude binnenstad van Oudewater is niet alleen bij de Oudewaternaren bekend. Ook als toeristische trekpleister doet de stad het goed. En terecht.
In het centrum, met de grachten, gezellige winkels en de statige herenhuizen waant u zich in een grote stad. Er zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden voor een gezellige middag of avond uit. Dankzij de compacte omvang heeft Oudewater echter ook het gemoedelijke van een dorp.
Oudewater ligt midden in de schitterende natuur van het Groene Hart. De stad is ontstaan op de plek waar het riviertje de Lange Linschoten uitmondt in de Hollandse IJssel. Wie een paar stappen buiten de stadsgrenzen zet is dan ook echt buiten. Diverse wandel-, fiets- en vaarroutes voeren langs of door de stad.
De centrale ligging in de Randstad zorgt ervoor dat Oudewater ook een perfecte woonplaats is voor mensen die regelmatig in bijvoorbeeld Woerden, Utrecht, Gouda, Den Haag of Rotterdam moeten zijn. Met de auto zijn al deze steden bijzonder goed bereikbaar.



Oudewater leukste provinciestad van Nederland
 
Oudewater is de leukste provinciestad van Nederland, dat blijkt uit een onderzoek van het woonmagazine Vivenda. De aandacht in de pers gaat veelal uit naar de vier grote steden, gevolgd door de provinciehoofdsteden. Nederland telt echter tientallen provinciesteden die een groot deel van onze bevolking huisvesten en de bewoners veel te bieden hebben. Die steden vinden echter zeer zeldzaam de weg naar de publiciteit. Na een onderzoek van een jaar onder 50 kanshebbers, werd het Utrechtse Oudewater uitgeroepen tot de Leukste provinciestad van ons land.Nederland is veel meer dan alleen schilderachtige dorpjes of grote steden. Een groot deel van de bevolking woont in een vaak al zeer oude provinciestad. Die steden combineren prettig wonen met natuur om de hoek. Nooit eerder werd er onderzoek gedaan naar het woongenot in deze steden. Tot dit jaar. Oudewater kwam als winnaar uit de bus omdat het zeer centraal in het land ligt, een open, gemengde bevolking kent, mag terugkijken op een roemruchte geschiedenis, een oergezellig historisch centrum heeft en wordt omgeven door typisch Hollandse groengebieden.





 







 



 

 

 

 



Zie hier het artikel uit de ANWB met Johan Derksen